Thursday, September 4, 2008

Aku Dan Semut

Semut?! selalu disinonimkan dengan rajin. Kerja bersama tak kira tua atau muda, jantan atau betina (oi..adakah semut mempunyai jantina?), tolong-menolong sesama sendiri, tak potong double line, berat sama dipikul la. Pendek kata suma yang bagus-bagus yang amat la perihal hidup dia ni.. tapi aku ....

(Orang panggil aku Gorb.. Kenapa diorang tak panggil aku Bruce ke? Willy ke? ya Sheik kacak mahu pergi ke mana hari ini ke? haih...)

Pasar malam ni memang popular, sangat popular hingga aku malas nak pergi sebab ramai gila orang.

Lelaki x : Woi. Gorb !
Gorb : Errr..er... Ha!! ko!!
Lelaki x : Ko buat apa kat sini ?
Gorb : Errr.. Tengah layan basuh kereta sorang-sorang ni... haih~. Agak-agak ko kita kat mana ni?
Lelaki x : Bonggok!. Aku tahu la ni pasar ramadhan. Itu kan pertanyaan biasa orang2 kebanyakkan. Jawapan orang2 kebanyakkan adalah membeli juadah berbuka la.
Gorb : Sekarang sape yang bonggok? Dah tahu jawapan buat apa tanya soalan ? ..

bla..bla..bla.. (2,3 minit sambil menari mengelak orang lalu lalang)

Gorb : Wei, blah dulu. member aku dah tunggu lame tu. Jumpe lagi .
Lelaki x : Ok2. chow.


Walhal aku datang sorang, dan aku tak jumpa apa2 makanan yang menarik pun kecuali keropok satu ringgit aku ni. Sampai je umah, aku duduk kat pintu sambil tengok barisan semut2 kat tepi.

"Semut...

Rajin ko kan. Puasa2 pun ko kerja kuat macam ni.

Aku ni plak ..

Sangat rajin telan ko, sampai aku lupa nama brother tadi tu.. Nak tanya kan takut dia terasa . "

Haih~

Gorb sangat senang lupa nama n tarikh..

9 comments:

Eireen Camelia said...

nama kau.... gorb??? eh eh aku wonder lah mane kau jumpe blog aku.. ciskek

manusia terlantar said...

Ya gorb.. Agak kacak kan nama aku, berapa bintang untuk itu?

Kebetulan je jumpa blog kau, klik sana klik sini hari minggu yang boring duk umah sorang2. Kau patut berbangga orang seperti aku masuk blog kau. Thenks

Eireen Camelia said...

-___-" kau manusia terlantar yang pelik. dan, nama kau gorb. dan, kau mudah perasan. aku report emak aku kang wawawa

manusia terlantar said...

oh, report la,report..Sikit2 report, sikit2 report2..

But say "Hi" to your mum ok. And try tanya, request lagu raya tu boleh tak tanpa parut kayu golf di bahagian belakang badan aku ?

eraerzarusli said...

parut kayu golf? urrkkhh!! sensitip ooo...

gorb? nama kau sangat saiko. jgn kacau adik aku yg masih inesen nih..chik..balik...(keh keh keh)

kau sangat cepat lupa nama dan tarikh? itu adalah masalah terbesar kau bila sudah pandai bertemu perempuan nanti...

ingat lah pesan ku ini...(err, aku pesan apa tadi?)

manusia terlantar said...

eraerzarusli : Kamu pesan "ingat lah pesan ku ini" itu saja.

Aku tak kacau adik kamu . Dia yang kacau aku yang masih inesen ini.

Memang besar masalahnya. Bukan ketika pandai ebrtemu perempuan nanti sahaja. Bertemu lelaki pun sudah menjadi masalah.

Eireen Camelia said...

adehh kak, saket sakett! jgn tarik idong mancong sayeee!!

eraerzarusli said...

aduh...ini sudah jadi satu isu negara. chik, panggil tuk det. dia terer..

mana de kakak tarik idung mancung ko!! kakak tarik tinga je..keh keh keh

nota: mancung ke hidung ko chik>?

nota 2: ini blog si gorb ke, blog kita chik?

wakakakakakah

manusia terlantar said...

eraerzarusli : Takde masalah negara pun. Biar je.. Malas nak pikir benda2 tu sekarang ni.

Buku nota : Adik kamu memang perasan biar je la. Hidung ngan telinga puntak tahu. Hampeh!

Buku nota-nota : Korang memang berjiwa penjajah. Takpa la. Jajah2 la selalu blog aku ni.. Huhu