Tuesday, February 17, 2009

Beraninye ko.. Aku pun tak berani..

Kemarin aku pergi makan sorang2 kat pusanika (Ia merupakan midvalley bagi budak2 ukm, serius!, cuma takde orang shuffle kat kaki lima sambil tepuk tangan ramai2 tengok kawan buat skill) Aku makan sorang bukan sebab aku lonely ke atau aku takde kawan , tapi sebab aku nak pegi cucuk duit je kat sane..dan tiba-tiba tetiba aku lapar.. Aku malas nak suh orang-orang aku follow.. takut jadi kes plak kat sane.. haha.. Budget brother..

Sedang aku syok melantak nasi ngan ayam mahal dan tak sedap kat sana.. Tiba-tiba 'Jeng...jen..jeng..'

Ade seorang minah ni duk sebelah aku.. Aku dah pelik.. Sape plak ni? Cool sangat ke aku makan ayam sampai ko nak tengok ha? Tepi la setan.. Tak selesa aku nak makan la.. Ke ko nak cubit ayam aku dan lari laju-laju sambil menjelirkan lidah memandang aku di belakang dan jerit 'Lu kenabeb?'

Dia hulur satu kertas dan cakap 'Abang.. Kawan saya nak kenal ngan abang .. Nanti free call la no ni ye'

Aku dengan lagak artis cuma ngangguk kepala aku je.. Dia blah je aku tgk kat kertas tu ade no telifon 013****** bla bla.. memori lemah.. Aku mane boleh ingat no telifon dalam sekali pandang la ngok... 'Gelabah gila minah ni.. Pehal die bagi no telifon kat aku ni? Dah la no celcom.. Oit budak!! Bagi la prepaid sekali.. Ingat aku ade kredit ke ...

Sebab aku cool.. Dalam perjalanan pulang tu aku buang je no telifon dalam tong sampah.. Maybe kalau ko ade jodoh, abang cleaner tu akan telifon ko.. Sorry aku takda masa..

Agak-agak, brape no telifon minah ni sebar di pusanika pada hari tu je?
Atau aku sorang je yang dapat hari tu?
Aku puji sikap berani die tu.. Sebab aku pun tak berani buat macam tu...

Perempuan zaman sekarang lagi magnificient siber dari lelaki macam aku ni ..

Haih~

5 comments:

Ami said...

Gila babilah gob..gob, aku nak rahsia ke-cool-an ko ni. Tak ada org pernah mintak no fon aku lg seumur hidup aku ni.

suya said...

fuyohhhh.....ko mesti nmpk kiut cam teletubbies ms tu...

manusia terlantar said...

Ami:

Haha.. Aku pun 1st time tu.. Tapi aku buat2 cool je.. Haha..

Suya:

Kan aku dah cakap.. Aku nampak cool.. Bukan kiut.. Sila panggil saya Mat cool k..

Eireen Camelia said...

huh.. yg mntak number tu berkemngkinan buta, mental disorder dan sbgainya.

Its an insulting statement ke? takk takk. aku insult die bukan ko. hahaha

eraerzarusli said...

uhh..hebat..

tapi sepatutnya jgn layan mereka2 cenggini. pompuan lak tuh yang buat cenggitu. mana la manners dan budaya lemah lembut dan sopan santun agaknya ekk?

pompuan la nih...aku pon pening!!

aku dulu terer la jugak, tapi takde plak sampai nak bagi2 no tepon cenggitu..

haih...

cari awek, bila dah ada duit sendiri, bukan time blaja, bukan time masih mintak duit mak bapak, apatah lagi mintak kat kakak angkat..heh..

err..lari topik ke?