Friday, November 7, 2008

Malas

Aku dalam mood malas gila.. Sampaikan nak pegi berak pun kalau boleh nak kirim je kat orang.. Nak update entri pun malas.. So, aku copy paste je email dari member aku cerita pasal malas :


Cerita malas:


Pada masa dahulu, ada sebuah kampung dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas.
Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari
seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki
mengaku

Katanya : "saya adalah yang paling malas"

Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"

Lalu jawab lelaki tersebut :"kalau saya hendak makan,ada orang yang
menyuapkan saya".

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari
dia tuanku".

Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"

maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong
kunyahkan".

Maka raja pun terdiam.....
Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil
berkata:

"saya adalah yang paling malas tuanku".

Raja pun bertanya: "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"

budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas"....

10 comments:

otakseparapenuh said...

aa..ah malas la nak komen..

kaisu said...

palat tul!!!
terkena gak..
huh!

Ami said...

Budak tu bagus tu. Bawak dia lepak belimbing meh

sultan said...

bdk tu penah khatam jurus malas tujuh petala langit dr aku tu...

eraerzarusli said...

cheh..aku pun malas!!

Hulubalang Istana said...

baugs. at least bukan aku je yang paling pemalas.

suya said...

pemalas!

JeMBaLanGz said...

kalau bulehlah berak tuh kirim kat ang, aku pun nak...best tak yah gi jamban...

Ami said...

Woi mat kelantan! makan budu banyak ke? Update la nate hare ni.

Deathbloom said...

huk aloh dani!